Onderhoud

Hoe blijven mijn juwelen het langst mooi?

Vermijd aanraking van je juwelen met parfum, geparfumeerde bodylotion, haarlak, make-up, chloor en andere chemische vloeibare substanties.

Doe je juwelen uit om te slapen, sporten, huishoudelijk werk of bij andere intensieve bewegingen.

Bewaar je juwelen, op een droge, luchtdichte donkere plek en bij voorkeur gescheiden van elkaar om krassen te voorkomen. Je kan hiervoor het juwelendoosje gebruiken waarin je ze ontvangen hebt. Stel je sieraden niet langdurig bloot aan fel zonlicht. Poets regelmatig je juweel, zeker ook onderaan waar het in aanraking komt met je huid. Alle juwelen van Liane Jorissen Jewellery kan je professioneel laten reinigen.

Hoe onderhoud ik mijn juwelen met edelstenen en/of parels?

Een juweel met een echte edelsteen en/of parels verdient aandacht en zorg! Door het goed te onderhouden blijft het lang mooi en stralend.

Echte edelstenen en parels zijn natuurproducten en dus ook wel kwetsbaar. De ene edelsteen is al wat harder dan de andere. Diamant is de hardste nl 10 op de schaal van Mohs. Het is aan te raden om juwelen met edelstenen en/of uit te doen bij het sporten, in de tuin werken, huishoudelijk werk en tijdens het slapen. Stel natuurstenen en parels nooit lang bloot aan fel zonlicht.